Spreekuur huisartsen
Voor het spreekuur moet een afspraak worden gemaakt. Afspraken kunnen op de volgende manier gemaakt worden:
- telefonisch
- via het patiënten portaal
Heeft u een voorkeur voor één van de huisartsen meldt u dit dan aan de assistente. De assistente zal aan u vragen wat de reden is van uw komst. Hiermee kunnen we dan rekening houden met de planning van het spreekuur. Indien u dit niet wenst, hoeft u de reden niet op te geven.
Beeldbellen
Het is mogelijk om te beeldbellen met de huisarts zodat u niet naar de praktijk hoeft te komen. Of dit met uw klacht mogelijk is kunt u bespreken met de assistente bij het maken van uw afspraak.
Afspraken op de praktijk
Een afspraak duurt 15 minuten en geldt in principe voor één patiënt en voor één klacht. Heeft u meer klachten of denkt u dat u meer tijd nodig hebt, dan kan dat in overleg met de assistente. Komt u met meerdere personen met klachten? Maak dan s.v.p. meerdere afspraken. Wij vragen u als u verhinderd bent voor een afspraak ons dit tijdig mee te delen. Zegt u een afspraak niet af, dan kan dat betekenen dat een consult toch wordt berekend.
Voor kleine verrichtingen zoals injecties, oren uitspuiten, uitstrijkjes etc. verzoeken wij u vriendelijk om dit bij het maken van de afspraak te melden, zodat de juiste kamer, hulpverlener en tijd gepland kan worden.
Spreekuur assistente
Op donderdag kunt u terecht op het spreekuur voor bloeddrukcontroles en kleine verrichtingen zoals injecties, uitstrijkjes maken (bevolkingsonderzoek), oren uitspuiten en wratten aanstippen bij onze assistente Petra of praktijkondersteuner Hennie.
Wrattenspreekuur
Ongeveer één keer per maand, op donderdag, houden wij een wrattenspreekuur. Indien het een wrat op hand of voet betreft, kunt u direct een afspraak bij de assistente maken. Bevindt de wrat zich op een andere plaats dan is eerst een consult bij de huisarts vereist.
Spreekuur praktijkondersteuner-chronische ziekten (POH-Somatiek)
Onze praktijkverpleegkundige Hennie houdt spreekuren voor de controles voor patiënten met:
Suikerziekte (DM)
Hart-en vaatziekten (CVRM)
Chronische bronchitis (COPD)
Ouderenzorg
Beeldbellen
Het is mogelijk om niet naar de praktijk te komen voor het spreekuur maar te beeldbellen met de POH-S. Dit kunt u afspreken met de POH-S of met de assistente.
Thuis meten en telemonitoring
Het is mogelijk om thuis uw bloeddruk, bloedsuiker of gewicht te meten en door te geven aan de praktijk. Ook is het mogelijk om via telemonitoring op afstand begeleid te worden. U krijgt dan meetapparatuur in huis, waarmee de huisarts of POH somatiek uw gezondheid in de gaten kan houden. Hierdoor hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. Bespreek uw wensen en mogelijkheden met uw POH somatiek.
Spreekuur praktijkondersteuner-geestelijke gezondheidszorg(POH-GGZ)
Onze praktijkondersteuner/psychologe Milou houdt spreekuur voor al uw geestelijke klachten.